Ressurser ▼
Kodeks :: Howto :: Skifte registerreim 8v/c20ne

Skifte registerreim 8v/c20ne

Forfatter: Carr

Her er en gjennomgang av mitt improviserte regreim-skifte en sommerdag.

Først av alt; jekk opp, røsk av høyre forhjul.
Skru deretter løs luftfilter og måler, for å komme lettere til.Ta av dekselet foran reima ved å løsne klipsene. Noen av dem er merket her:Deretter vil vi ta av reimene til dynamo (oppe, venstre bilde) og servopumpe (nede, høyre bilde). Det kan være smart å skifte disse reimene med det samme. Dynamoreimen slakkes nok til å tas av ved å løsne den merkede bolten. Dynamoen vil da skli fritt langs sporet.Servopumpereima slakkes og strammes ved hjelp bolten i høyre bilde (under bilen). Løsne først bolten i venstre bilde, slakk deretter reima nok til å ta den av.Når begge reimene er av, kan man ta av det nederste reimhjulet. Ikke løsne senterbolten! Sop heller vekk dritten rundt slik at 4 umbrako-bolter kommer til syne, og skru ut disse.Registerreima er nå tilgjengelig. For å slakke den nok til å få den av (og sette på en ny), må vannpumpa løsnes. Dette gjøres ved å løsne 3 umbrako-bolter rundt den, som vist på bildet med gult. Når disse er løsnet litt, kan man med litt vold og makt vri hele pumpa. Dette gjør at man strammer/slakker registerreima. Letteste måte å vri en fastgrodd pumpe på, er å slå på den lille metalltappen i bakre kant (merket med rødt på bildet)... Røsk nå av hele reima, og vi er halvveis!
I prosessen med å røske den av har du antageligvis forskjøvet øvre og nedre reimhjul i forhold til hverandre. Nullstill disse slik:
Øvre reimhjul har et hakk i tennene. Dette skal peke mot hakket i plastikken på toppen (venstre bilde). Nedre reimhjul har et tilsvarende hakk som skal matche hakket i plastikken rett ned (høyre bilde).Tre på den nye reima, og vri (bank) vannpumpa andre vei til reima er passelig stram. En tommelfingerregel skal visstnok være at reima skal kunne vris max. 90 grader på det lengste strekket.

Monter reimhjulet igjen. Klips på reimdekselet. Sett på reimer til dynamo og servopumpe, og stram disse passelig ved hjelp av strammeanordningene som vist tidligere.

Monter luftfilteret.
Et godt tips er å sette på hjulet igjen - bilen går mye bedre da.
.. og så kan du med god samvittig dra ut og drekke opp pengene du nettopp sparte. Enjoy!

Tilbakemeldinger:


[Ukjent] - 30.05.2010: er det det samme på vectra 2,0 8v 89 mod? haster med svar skal bytte i morra hehe:)
[Ukjent] - 17.07.2009: er detti nåke egi kan klara? serre vedi vanska uti:/ e itkje så grose hendar da, men men:P sku skiftat ja etti 45.000 men men. kva truriu då da?
[Ukjent] - 07.02.2009: Meget godt forklart/vist;) Er det samme fremgangsmåte for Vectra B 96-modell 2.0 16v ?
[Ukjent] - 18.07.2007: Takk.... hadde jeg ikke kommet over denne siden hadde motorn min vært ødelakt
[Ukjent] - 30.09.2005: ps dette er på 8v uten stramer.nyere motorer har seperat stramer.opel sier 60,000 eller 4 år
Alex - 04.09.2005: SKal kjøpe en bil som er godt 192000. Er det på tide å skifte reg.reim på den nu?
sov - 30.05.2005: How to på 16v hadde vært glimrende! ;)
Carr - 25.05.2005: Det hadde vært glimrende!
MRoZONE - 24.05.2005: genialt.. har tatt en del bilder nå, så skal lage en how to på 16v og let også..