Ressurser ▼
Kodeks :: Howto :: Unngå vann i bilen

Unngå vann i bilen

Forfatter: Krypton| / Jim Roger

Var så uheldig å oppleve å få vann i bilen, MYE vann.

Tror det første vannet antagelig har kommet inn når jeg var på tur til Calibratreffet i Bergen 2004.
Møtte på et ufattelig regnvær når vi kom over Haukeli og begynte å nærme oss vestlandet (Bombe !!)
Kunne ikke holde mer enn max 60 km\t. til tider, det begynte også å dugge på rutene uten at jeg tenkte noe særlig over det enn at det regnet noe #¤%&"#.
Når jeg kom hjem igjen gav jeg bilen en ordentlig vask. Dagen etter var det sol og pent vær men, rutene var full av dugg på INNSIDEN !! %##¤& er det nå da, var første tanke.

Tok ut gummimattene, for de var tørre og fine, trykket litt på teppet og det var fullt av vann.... Må ha kommet inn ekstra mye vann etter denne skikkelige vasken. Enda en %¤&%&#, men det gikk over til :( etterhvert...

Prøvde først å sette inn en varmovn, men oppdaget fort at det ikke var noen vits i. Under teppet i bilen er det nemlig en skumgummi lignende matte, (for støydemping sikkert) denne var FULL av vann.
Jaja, var bare å sette igang å skru.
Med god hjelp av Haynes boka var seter, midtkonsoll og baksete noe av det som måtte ut. Fant ut at skumgummi mattene i bilen er kun delt på tvers, altså foran bak ikke høyre venstre.
Kuttet dem på langs også for at det skulle bli lettere å få dem ut.
Den bak var ingen problem, men den foran var verre. %¤¤%#% trangt oppunder registret til varmapparat, altså foran midt i bilen.Nå har jo jeg 4wd så det er mulig det er bedre på 2wd.
Mattene gikk også langt oppover torpedoen så måtte kutte dem der også for å slippe å ta ut hele dashbordet. De var ¤%&/# tykke på enkelte plasser så var ikke helt enkelt å kutte dem heller, selv med en skarp kniv.
Så var alt ute av bilen.

Mattene foran var enormt tunge pga. alt vannet.
Hengte dem inne en uke og de ble straks lettere, og tørrere ikke minst. Så var det bare å montere alt igjen, det gikk ganske greit for nå visste jeg jo hvordan alt var festet.

Hvor kom så alt vannet fra ?

Jo, fant ut at skumgummi mattene var våte på midten oppover langs torpedoen, trodde først det var registret til varmapp., men det var vått mye lenger oppover.
Hmmm, opp med pansret, av med viskerne og plastdekslet over varmapp. vifta.
Her lå det en bitteliten damm, fant ut at vannet måtte ha kommet inn innunder plasten og karosseri (se bildet).Hadde faktiskt også rent over kanten og rett nedi vifta så det ut som. Sikkert derfor det dugget sånn på rutene på tur til Bergen.Ut her skulle vannet egentlig renne.Så nå lurer du sikkert på hvordan du skal unngå alt dette ?

Enkelt, rengjør gummisnabelen :p som kommer ut ganske høyt opp ca. midt på torpedoen. (se bilder)

Min var helt tett av div. blader og gammelt gufs.
Hullet ender ut på siden isteden for rett ned, så det er ikke rart den har blitt tett med tiden.
Er nok sikkert lurt å skjære et bedre hull slik at det renner lettere ut.

Så, gå ut å gjøre det NÅ. Det er ikke gøy å få vann i bilen, det kan jeg skrive under på.

Tilbakemeldinger:


NIGHTCD - 18.07.2007: et lite tips er å sjekke den braketten som står fremfor varmeradiatoren på bilde 9 hadde problemer med en vectra som hadde lekkasje inn den veien,..
[Ukjent] - 04.03.2007: skal det renne vann ut av den gummipølsa ?
Raastad - 09.01.2007: Glimrende howto det her. Har hatt plunder med en del vann på førersida, så er overbevist om at det er dette som har forårsaka dette, da "gummisnabelen" var potte tett av sand, løvrester og div.! Stor
pr0xZen - 07.12.2005: Skal sikkert "i teorien" hindre at dritt kommer skvulpende opp i pølsa undenifra - noe som er VELDIG vanskelig å få til i praksis ved mindre du driver med undervannsrally.
Carr - 05.12.2005: Min er også tett, akkurat som en tjukk kondom som henger ut av torpedoveggen. Det er ikke noe graps i den dog.. har noen peiling på hva som er poenget med at den er tett?
[Ukjent] - 01.12.2005: Hehe, den skal være av myk gummi.. Er ihvertfall min! Men hva er poenget med å la den være så tett som den er? Må vel være en grunn.. Kan det være pga sann og slikt dritt ikke skal renne inn mot motor
pr0xZen - 28.11.2005: Suveren howto! Jeg sjekka min for en uke siden, trodde det var hardplast :| Klippa av nederste centimeteren av pølsa - nå renner alt, inklusive sand og ut. Fri flyt.