Ressurser ▼
Kodeks :: Howto :: Skifte drivledd

Skifte drivledd

Forfatter: Carr

På tide å dokumentere et skifte av ytre drivledd :-) (Calibra 8v)
Du trenger selve drivleddet, mansjetten og grease. Festeringene kan med fordel erstattes av solide strips.Jekk opp og ta av hjul. Løsne fjærbein og stabstag fra bærebroa (en mutter på hver), og brekk bærebroa nedover for å løsne den.
Løsne sentermutteren som holder drivaksling fast i navet. Sving på rattet, og trekk akslingen med drivledd (innringet) ut av navet.Skjær løs den gamle gummimansjetten, og tørk vekk grapset.
Drivleddet kan deretter løsnes fra akslingen ved å:
- Rive og røske til det løsner (gjerne med avtrekkerverktøy).
- Den snille måten; finn ei tang, utvid låseringen i leddet slik at leddet sklir av. Låseringen på det løsnede drivleddet er innringet på bildet under.
- When all else fails, bruk vinkelsliper/dremel og kapp hele leddet i fillebiter. Dette er gjort med suksess flere ganger, bare pass på å ikke skade selve akslingen.


FØR du gjør NOE mer; skli ny gummimansjett på plass!!Pass på at ny låsering er på plass i det nye drivleddet. Fyll det så med grease, og skli det inn på akslingen til du kjenner at det klikker på plass. Juster gummimansjetten, og fest den med strips/bøyler.Så er det bare å skru ting sammen igjen. Press drivaksling/ledd på plass i navet. Et gammelt jungeltriks for å enkelt skru fast stabstag, er å jekke opp selve bærebroa mens man sklir stagene på plass:Skru fast sentermutteren og lås med splint:.. og voila, tut og kjør!Det vanlige tipset gjelder også her;
- Brekke-verktøy, dremel og lignende "du-skal-av-enten-du-vil-eller-ikke" verktøy er dine venner, sålenge du er snill med skruegjenger.

Tilbakemeldinger:


[Ukjent] - 13.12.2007: oooOooo Frisky ;) Hørtes litt freaky ut;p Men jævla nyttig. takker. "skli" inn fleire tips, for du er flink og forklare
zacon - 19.09.2005: Indre drivledd er det indre drivleddet, som er leddet borte ved girkassa
Thomas - 29.08.2005: Skulle gjerne vite hva indre drivledd var:Pvis noen kunne svart meg på det hadde det vert topp;)
_Nitro_ - 02.08.2005: Hva med en guide på indre drivledd? Eller er det samme prinsipp?
[Ukjent] - 02.08.2004: Har en Nissan Primera GT og hadde det problemet. denne howto hjalp meg. thanx :D
Carr - 12.07.2004: Vagabond; ytre drivledd er forbruksvare. Skiftes når det ryker ja.
[Ukjent] - 10.05.2004: Hva er et skifte av ytre drivledd godt for ? Hvis det har gått istykker? eller hvis det skal tåle en større motor eller lignende ?
Perry - 09.05.2004: "du-skal-av-enten-du-vil-eller-ikke" Digger disse orda du bruker Carr hehehehe Takk for nok en finfin HowTo!