Ressurser ▼
Kodeks :: Howto :: Montering av side- og hekkskjørt

Montering av side- og hekkskjørt

Forfatter: Haug Racing

Sideskjørt

Jeg kjøpte et par smale infinity sideskjørt av Slinkey på Calibra.no forumet. Ga 1500 + frakt for disse. De var laget i glassfiber. De passet for så vidt bra, men det var litt trangt i endene. Det ser alltid verre ut når en bare setter stylinga inntill enn når en faktisk prøver å feste den.

Vi bestemte oss for å bruke glassfibersparkel til å feste skjørtene til kanalene på bilen. (Red.anm: Sikaflex eller tilsvarende er et bra alternativ!)
Vi beholdt underskjørtet til de originale skjørtene på for å ha noe å støtte de nye skjørtene på. Stylinga må pusses godt der hvor den skal festes for at glassfibersparkelen skal sitte godt. Sparkelen tørker fort, men ikke så fort at du gidder å stå og holde skjørtene inntill bilen så lenge. Vi brukte derfor selvborrende skruer, ca 8-10 stk per side.

Skrudde fast skjørtene der de skulle sitte. Når glassfibersparkelen hadde tørket skrudde vi skruene ut igjen. Hullene kan bare sparkles igjen med vanlig sparkel. Er du redd for at disse hullene kan bli fremtidige rustkilder tar du feil. Ingen grunn til at det skal ruste mer der enn noe annet sted. Det er jo allerede er tjukt lag med glassfibersparkel der, i tillegg tetter du med sparkel etterpå. Dette blir potte tett.

Så er det bare å pusse det glatt og pent, vi valgte å sparkle en jevn overgang fra bilen til skjørtet for at det skulle se gjennomført ut, og fordi det ble penest da skjørtene ikke var helt rett skåret.
Hekkskjørt.

Brukte stort sett samme metode her. Hekken var kjøpt hos Maxam-tuning. Passformen så ikke så bra ut til å begynne med, men når vi fikk på glassfibersparkelen og begynte å skru hekken fast i den originale fangeren passet den veldig fint. Ble en liten glippe i hvert hjørne, men denne fylte vi med glassfiber sparkel, deretter vanlig sparkel. Ble veldig bra. Viktig å pusse både hekken og fangeren godt så glassfibersparkelen sitter.

Alt arbeidet er ganske enkelt når en først har utstyret, men det lønner seg å være to.Tilbakemeldinger:


[Ukjent] - 02.09.2008: Akkurat såm å se mitt egent Styling sett xD Har akkurat likt :D
NeonChris - 13.09.2005: du kunne ha brukt poppnagler
[Ukjent] - 25.06.2005: nei, ingen sort leppe bak, bare forran
KK - 24.06.2005: men er det ikke en sort sånn "leppe" på fangeren fra før? skjærte du vekk denne? mente det var det samme på Vectra og Calibra..