Ressurser ▼
Forum :: Generelt :: Trøbbel med 4x4..
TJ4x4 - 02.11.2003 05:00:35
Karma: 0
Trøbbel med 4x4! Noen som kan hjelpe/gi noen tips!?!

Også akkurat da snøen kom da!!

La om til vinterdekk(piggfritt) forrige lørdag. Måtte skru av venstre bremsetrommel bak da det bakerste bremsebåndet til håndbrekket hadde løsnet og lå og "gnisset" mot innsiden av trommelen. Fiksa problemet, skrudde alt på plass og kjørte hjem. Så begynte det hersens 4x4 lyset å slå seg på i tide og utide! Det blinker ikke, det lyser fast. Når jeg stopper motoren og starter igjen, forsvinner lyset. Men det kommer som regel på igjen når jeg har kjørt en stund, eller når jeg stopper før kryss eller lignende. (Merker en liten "dunk" lyd i bilen/vibrasjon i bremsepedalen før lyset kommer på.)

Hart etterfylt servoveske på tanken, så nivået skal være normalt. Skiftet trykktanken til 4x4 og det som hører med til den i fjor høst, så den kan det ikke være. Hva pokker er problemet!?!

Begynner å lure på om det hadde noe å si at jeg snurra bakhjulet litt rundt uavhengig av de andre for å "lytte" på problemet da jeg fiksa håndbrekket. Men det kan da ikke være SÅ følsomt?

Alle tips mottas med takk!

TJ

Svar:

Øyvind - 22 år siden
Karma: 0
Kan du maile meg også den lista, Josip?

Hellstorm.
TJ4x4 - 22 år siden
Karma: 0
Hadde vært veeeeldig kjekt med den lista nå Josip!

Har undersøkt problemet litt mer, og lagt merke til at det nå kommer en "dunk" lyd midt under bilen forran når jeg har stoppet opp, etterfulgt av at lyset slår seg på. Kan fortsatt kjøre langt i perioder uten at det lyser/4x4 kobler seg ut.
Nå kommer det som regel på når jeg har stoppet og stått stille en 3-7 sekunder. Eller i forbindelse med nedbremsing. Da kommer "lyden" og lyset. Stopper jeg motoren og starter den igjen er det borte.. Humørbil?

Flere Ideer/erfaringer anyone?

TJ(not)4x4
Mindtrust - 22 år siden
Karma: 0
4*4 lampa mi lyste og jeg hadde ikke 4*4...da var temp. føleren til fordelingskassa defekt,byttet dette men 4*4 virker ikke fortsatt...
TJ4x4 - 22 år siden
Karma: 0
Selvrepparerende Calibra?!!?

Ja tro det den som vil; har ikke hatt problemer med 4x4 på 3 dager nå! Lyset er borte og alt virker som smurt. Det har vært mildere i været her i Trondheim de siste dagene, så jeg begynte å lure på om DET hadde noen betydning??
Måtte etterfylle en god porsjon servoveske da jeg la om til vinterdekk, så det MEST sannsynlige var vel at det var luft i systemet som måtte ut? Hva tror "panelet"??

(Er fremdeles ikke 100% sikker på at det er i orden. Går nesten og "venter" på at problemet skal dukke opp igjen..) Ihvertfal; nå blir det atter grisekjøring på "glatta" til helga! Se opp "gubbemercer" i Trondheim!
YIHA!

Josip: hadde fremdeles vært kjekt med de listene i tilfellet.... hint hint..

TJ(igjen)4x4
novlin - 12 år og 4 måneder siden
Karma: 0
hadde samme problemet helt til jeg fant en kabel som var halvt avskåret av dynamoen. d går en kabel som har noe med 4x4 å gjøre på pasaskjersiden nede i panseret, og denne var halvt bortfilet av dynamoen som går rundt hele tiden... uansett det som gjorde at 4x4en min "Klikka" var at det kom jording i den kabelen (når det var filet et hull i plasten som ligger rundt kabelen), hvis det er flere som har probelmer som ligner dette så sjekk denne kabelen. kabelen ser ut til å gå inn i motoren.....

om noen lurer på noe så er d bare å spørre!

Sist redigert 12 år og 4 måneder siden

Logg inn eller registrer deg for å delta i diskusjonen!