Ressurser ▼
Forum :: Annet teknisk :: 4x4 problermer!..
vectra a 4x4 - 03.09.2011 17:30:37
Karma: 0
4x4 problermer!! trenger VIRKELIG hjelp !!

hei har hatt mye problemer med 4x4 i det siste. har byttet fordelings kasse 5 ganger nå å så har jeg byttet akkumulator kula og det ventil greiene den er festet til men det ser ikke ut til å hjelpe stor. vis jeg trillstarter bilen slutter 4x4 lampa å lyse eller når jeg pumper bremsen slutter den noen ganger da å. men vis jeg drar på med 4x4 inne, kommer det et dunk fra kassa så spoler den bare fremme men lampa lyser enda. noen som har vært borti dette før? har tatt alle delene av en opel vectra 4x4 som alt fungerte som det skulle. hadde satt veldig stor pris på hjelp.

første gang jeg byttet kasse fungerte 4x4 perfekt men så begynte den å å bli vanskelig å få inn igjen.

mvh christan

Svar:

Novablack. - 13 år siden
Karma: 0
ikke at jeg har så mye peil på 4x4 systemet men mulig det kan være at lamellpakkin i fordelingskassa har sunket sammen pga slitasje og da bynner tannhjulene og klatrer og hopper over tenner.
da får du annet turtall på bakhjul enn forhjul og fordelingskassa kobler ut samt at du sansynelighvis får den klunkelyden når dette sjer.

skudd i mørket detta men vet det har vert en gjenganger det med lamellene
Kai - 13 år siden
Karma: 0
Kan vere som Novablack sier. men magnet ventilen kan vere et helvette, vist du ikkje har bytta den sammen med akkumulatoren.. har selv byttet 3stk.. klunkelyden kan vere så enkelt som forskjellig mønsterdybde på framdekk og bakdekk.
orginal kassa klarer ikkje og holde igjen framhjula, spess ved trimma motor. 180Nm kassa til Martin Schanche klarer ikkje og holde igjen framhjula fra og spinne på min etter litt modifikasjoner
vist 4x4 kobler ut ved bremsing kan de vere bryteren som sitter på bremsepedalen, den skal koble ut 4x4 ved bremsing i fart over ca 30km/t.
4x4 systemet er egentlig ganske simpelt men når de først er begynt og bråke kan de vere masse som lager problem.
siden du har bytta fordelings kassa 5 ganga trur eg du kan utelukke den og begynne og feilsøke andre ting
litjebjørn - 12 år og 2 måneder siden
Karma: 0
D e justering på bremselys bryter. Prøv å juster dein ut så blir d nok i ordn.
MrCarCrazy - 12 år siden
Karma: 0
jeg sliter også med 4x4, så er glad for at folk legger ut tips som jeg kan prøve

Logg inn eller registrer deg for å delta i diskusjonen!