Ressurser ▼
Forum :: Motorteknisk :: Høy tikking i m..
Rspederse - 29.12.2011 10:41:50
Karma: 0
Høy tikking i motor

Hei.

Er ny her på forumet, men finner ikke noe relatert til dette.. Har en motor som plutselig mistet oljetrykk under høy fart i en sving. Hadde ikke mer enn 5.000 rpm da dette skjedde. Peilet motoren etterpå, og den hadde lite olje, selv om jeg fylte på for 1 uke siden. Etter at trygget falt, er det en sterk tikking i motoren.. Gasspådraget er litt svakere enn normalt, men det bråker forferdelig om jeg får høyt turtall.. Tørr ikke å kjøre noe mer nå, siden lyden ikke gir seg.

Ingen motorlampe lyser eller noe.. Når jeg trykker inn clutchen, merker jeg vibrasjon i den.. Trenger noen tips for hva jeg selv kan gjøre for å skjekke ut problemet.. Verkstedet har ikke mulighet før på ny-året, og jeg er avhengig av bil til og fra jobb.. Har ikke noe spesielt peiling på hvordan man skrur bil, men med noen bilder eller tegninger å gå etter, så går dette bra.

Motoren er en c20xe 16v

Sist redigert 12 år og 5 måneder siden

Svar:

Woody90 - 12 år og 4 måneder siden
Karma: 0
Vanligvis så er vel tikking noe med ventilene, eller ventilløfterne eller noe. Kan ikke så mye mek, men oljen bare blir borte? Det ligger ikke noe under bilen? Blir bilen varm når du kjører, ikke driftstemperatur, men varmere enn det også? Kan være litt vanskelig, med tanke på at det er vinter også, men sjekka kjølevæske? Kan være at jeg er på bærtur nå, men kan kanskje være topp-pakninga?.. Det kan du sjekke ved å kjøpe en kompressjonstester på biltema, tror prisen er rundt 400 kr eller noe, også må du ta ut sikringa til bensinpumpa, den sitter inne ved de andre sikringene ved pedalene, så skrur du ut alle tennpluggene, og legger vekk tennkablene selvfølgelig, så setter du komp.testen en etter en sylinder, og alle skal ha ganske så nøyaktig like verdier.. Eller så kan det være en sensor som enten begynner å bli dårlig, eller allerede er gåen.. les på forumet her, så finner man feilkoder, og finner ut hvordan man skal gå frem. håper dette var noe til hjelp, veit ikke om du allerede har funnet ut problemet heller jeg men lykke til
Cal92 - 12 år og 4 måneder siden
Karma: 0
tipper oljepumpa har feriert
Novablack. - 12 år og 4 måneder siden
Karma: 0
du er på bertur woody.... er det litt mer kraftig tikking enn hva som høres ut som normalt er det nok rådelagrene som hat takket for seg... antalgelig pga dårlig ojjetrykk i sammenheng med lite olje. sitter en 24mm bolt på fremsiden av oljepumpa og inni der er det en fjer og ei kule. fjara blir slitt og er en kjent sak på motoren det at det blir sårlig oljetrykk når den blir slapp.

hvar jeg deg ville jeg kjøpt ei ny slik fjær og plukket ned bunnpanne og skiftet lager og renset oljesil så er du nok greit på vei.
vanskelig er det heller ikke

Logg inn eller registrer deg for å delta i diskusjonen!