Ressurser ▼
Forum :: Motorteknisk :: startproblemer ..
calibra80 - 06.03.2012 21:33:40
Karma: 0
startproblemer C20XE

Halloen. Klør meg i hue,rævva og oer alt av dette problemet. Saken er at bilen starter men kutter uansett etter 3 sek hver gang den starter. Bensinpumpen fungerer normalt,byttet bensinpumpereleet med uten hell. Har gått over alt av ledninger men finner ingen feil. Det som er er merkelig er at den starter og går helt normalt hvis jeg kobler strøm direkte på bensinpumpen (tvangskjører den. Aldrig hatt dette problemet før og denne er den 5`te calibraen i rekken Noen sier at det er veivføleren,kamføleren eller bankesensoren. Men denne bilen har ikke kamføler. Den sitter ihvertfall ikke der den "skal" gjøre. Altså ved kam-hjulene. Virker som bilen mister bensintykket etter et par sek så har spekulert på om det kan være bensintrykksregulatoren men tror ikke det er den ettersom den er mekanisk og ikke elektrisk styrt. Veivføleren vet jeg kan være problemet da det ikke er uvanlig på disse motorene men kommer jo faen meg ikke til der. Må jo ha smurfehender!! Tips?? Blir gal av dette problemet. Det som også er rart er hvis jeg tar av pluggen til luftmengdemåleren så starter den men da går den lissom i sjokk og går på 4000rpm og kan da ikke gi gass for da kveles motoren. Turtellernålen gikk også litt bananas da problemet oppstod. Den skøt rett på max da jeg bare vridde om tenningen og da opptil flere ganger etter gjentatte forsøk. Dette kan vel være veivakselføler-relatert?? Håper på gode innspill Takk

Svar:

Novablack. - 12 år og 2 måneder siden
Karma: 0
camføler er det bare på dis tenninga.

skift slangen mellom punpe og tank. høres ut som den er morknet og trekker falsk luft
calibra80 - 12 år og 2 måneder siden
Karma: 0
ok,takker Høres nesten litt for godt ut til og være sant da den starter normalt når jeg kjører strøm rett på pumpen. Hadde slangen vært morknet og trukket falskluft ville den jo ikke startet uansett....eller?
Novablack. - 12 år og 2 måneder siden
Karma: 0
jo den starter men klarer ikke og bygge opp nok trykk i fuelrail.
calibra80 - 12 år siden
Karma: 0
Testet din løsnig for litt siden. Byttet alt der bak men hjalp ikke en dritt Møkk lei denne bilen nå. Eneste som kan forårsake dette nå må være at hjernen fikk seg en "trøkk" da bilen søkte jord til noe annet der foran når hovedjordinga til motoren hang bare i en tynn tråd og det sa POFF i fjor høst. Har byttet og sjekket alt så nå må det være kun det som gjenstår!! Ellers så blir den levert inn til høgging! Byttet LMM sist og det hjalp nada. Den kveler seg ved gasspådrag og hører tikking i bensinpumpereleet hver gang jeg gasser på. Det er også nytt så kan utelukke det også. Har gått over alt av sikringer,ledninger,bensinsystem ok kontakter. Kun hjernen som gjenstår. Virker ikke som den leverer signal til bensinpumperelee at den skal forsyne bensinpumpen med fuel. Det stopper lissom der....dritfjernt problem men skal prøve uansett og bytte hjernen på faenskapet.
calibra80 - 12 år siden
Karma: 0
Trenger innspill på dette Ettersom bilen kveler seg når jeg gir gass og dør selv ut etter noen sek uten at jeg berører gassen. Virker som den ikke får bensin. Det tikker også i bensinpumpereleet når jeg trykker inn gasspedalen. Har byttet alle bensinledninger,filter,luftmengdemåler men ingen forskjell. Kan det være at hjernen ikke sender ut signal til bensinpumpereleet? at det er noe feil med hjernen? Kommer ikke opp noen feilkode heller da jeg har check-funksjonen som sku sagt ifra hvis det hadde vært noe problem. Det eneste jeg vet er at når jeg tvangskjører bensinpumpen (som fungere helt fint) så går den heeelt normalt. Faen til opplegg dette!! Må være noe med hjernen vil jeg tro..

Logg inn eller registrer deg for å delta i diskusjonen!